Våre fotballskoler

I Gambia eksisterer det i dag, så å si ingen organisert idrett for barn og unge. Med 44% av befolkningen under 15 år er dette en svært stor gruppe mennesker som står uten aktivitetstilbud.

Her hjemme vet vi alle hvor viktig det er å gi barn og unge gode tilbud. Gjennom idrettens språk lærer barn selvutvikling, teamarbeid, tillit, og gjensidig respekt. Vi tror denne type læring og erfaringer er avgjørende for å skape, ikke bare fotballspillere, men også samfunnsengasjert barn og ungdom.

Derfor samler vi ca 700 barn til fotballtrening ukentlig, og målet er å åpne flere skoler. Fotballskolen består av barn i alderen 6-18 år og er et trygt samlingssted for barn med voksne tilstedet. Treningen er fordelt på 5 timer, der de yngste er de første til å entre treningsfeltet. Fotballskolen har per i dag tre trenere. Baboucar Sowe, eller Uncle Laos, som barna kjenner han som, har hovedansvaret. Laos var en av Gambias store fotballhelter på 70 og 80-tallet og er i dag en godt voksen mann. Ebrima Mendy og Alagie Mendy er i midten av 20-årene, har begge fotball- og gymlærerbakgrunn og er godt likt av barna.

I GIFTS er vi opptatt av å gi barn og unge aktivitetstilbud i trygge omgivelser. Gjennom organisert idrett vil barn og unge få med seg en rekke egenskaper som gjør at de står bedre rustet til å ta fornuftige valg.